Bus eller godis.

   I dag har SPF-Rönnen haft medlemsmöte på PiteHavsbad. Vi i Infjärdensgruppen var ansvariga. Vi åkte ut till Havsbadet så vi var där kvart över tio. Det var jobb med att ordna med att ställa ut vinsborden för lotterierna. Det skulle säljas fem ringar av femkronors lotter. då måste det finnas fem likadana ex av varje vinst. Sedan var det stora lotteriet, där tvåhundra lotter á tio kronor skulle säljas. På det vinstbordet fanns således bara en av varje vinst. Genom att vi flyttat medlemsmötet från den dag, som stod i den ursprungliga verksamhetsplanen och förbisett att även anmäla ändringen till skrivtolkarna, kunde de inte ställa upp och tolka detta möte. Det finns ingen hörslinga i lokalen och därför fick vi klara oss utan hjälpmedel för de som skulle haft glädje av detta.
Efter välkomsthälsning vidtog de aktiviteter som ingick i programmet. Lars Lindvall från räddningstjänsten kåserade om de faror man kan råka ut för i hemmet. Det sker t.ex. många fler dödsfall på grund av fallolyckor i hemmiljö än vad trafiken skördar. Han berörde även risken för bränder och framhöll vikten av att det måste finnas brandvarnare, minst en i varje rum, brandfilt och brandsläckare. Det är viktigt att kunna bekämpa en brand under de första sekunderna, innan den hinner utvecklas till något ohanterligt.
Efter den gemensamma lunchen, var det dags för Tomas Ekström, som föreläsare och underhållare. Han berättade om sin verksamhet som smärtläkare. Han berättade även om sitt musikintresse och kunde med sitt dragspel bjuda på musikalisk underhållning, varvad med allsång. Föreningen har tagit fram ett allsångshäfte, som kom till användning flera gånger under eftermiddagen. Efter kaffe/the med kaka, var det dags för lottdragning innan gästerna åkte hem.
 När vi kommit hem, plingade dörr klockan och där stod två söta vålnader...
 "Bus eller godis!"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0