El-cykel

Jag har köpt en ny radiokontrollerad väckarklocka hos Clas Ohlson AB, men jag är besviken på den. Den klarar inte att ta emot signalerna från atomuret i Braunschweig, Tyskland. Jag hade faktiskt förväntat mig att det skulle fungera, då jag har haft en motsvarande klocka, som härrör från -70 eller -80 talet. Dessutom har jag under det gångna året köpt en radiokontrollerad analog väggklocka, som fungerar alldeles utmärkt. Men Clas Ohlson AB, skriver ju i sin katalog "Sändarens räckvidd är c:a 2000 km, d.v.s. norr om Umeå är tidssignalen inte tillförlitlig". Klockan fungerar ju som vilket kvartsur som helst och väckte mig 05:00 i dag, för jag skulle till IndoorWalking med Linda kl 06:10. Efter dusch och bastu, var det frukost innan vi åkte till Höglandsnäsvägen 8. Jag skulle hjälpa Mathias att regla för altanen. Det gick ganska bra, vi blev klara med det och sedan tog vi Isla och Liam med oss hem till Cymbalgatan. Vi åkte i Elinas Subaru, som har barnstolar och hon tog vår bil, för att åka till affären för att veckohandla. Jag lyckades "slagga" en stund fastän barnen stojade. Det var skönt och gjorde verkan. Folke kom och åt middag med oss. Han körde med sin El-cykel, som han tycker sig ha mycket glädje av. Jag har just laddat ner "Söndagarna med Stina Wollter" från i går, där hon hade besök av Sofie Lundmark. Nu har vi det i varsin Mp3-spelare och skall lyssna i kväll.

Ärtlunch.

Vi åkte iväg med Gun-Britts långpannekaka i bagaget till Ekologen, där SPF Rönnen anordnar ärtlunch. När vi kom fram, fanns bara ett par jobbare, som höll på med att lägga nytt plåttak på köksdelen av logen. Margareta Wallström kom efter en stund. Det var hon som hade med sig ärtsoppan, Husmansbröd, smör och ost. Sedan kom Inge & Sonja, Anita och Marietta. Sist kom Beda med sina soppgrytor. Vi började med dukningen, värmningen av soppan, kaffekokning och värmning av punschen m.m. Snart började de första gästerna komma. Då var det hela igång. När vi kom hem efter allt, har jag skrivit nedanstående och skickat till tidningarna och till Sören för att han skall sätta det på SPF-Rönnens hemsida: http://www.spf.se/content.asp?nodeid=148557
SPF-Rönnen anordnade Ärtlunch torsdagen den 24/4. Femtio medlemmar infann sig, trots att vädret kanske skulle ha lockat fler att äta i det fria. Men det står fortfarande april i almanackan och därför är nog inomhus det säkra alternativet. Sonya Nilsson Tehlin hälsade gästerna välkomna och fick dem att stämma in i några traditionella vårsånger. I grytorna fanns hemlagad ärtsoppa och den hade en strykande åtgång, tillsammans med ostmacka på Husmansbröd. Det fanns även möjlighet att till självkostnadspris få varm Punsch. Sonya kunde också underhålla publiken med sagan om prinsessan på ärten på pitemål. Hon kunde även få gästerna att sjunga trestämmig kanon, ”Allting på jordens rund, måste förgå. Men vår fru musica…” Efter kaffe, kaka och lotteridragning, lämnade man den trivsamma Ekologen, ut i det vackra aprilvädret. När det var klart, var det dags att ge sig iväg till Björklundahallen och ett 45 min.Kettlebellpass med Jens. Gun-Britt hade promenerat, krattat på gården och sopat i gången, så hon var också ganska nöjd med sitt pass.

Tisdag 1 april, Onsdag 2 april.och Torsdag 3 april.

Tisdag 1 april. Frukost med Rosita Lif och Leif Nilsson. Sedan konstaterade vi att från dagens datum, planeras Dansens hus i Harrbäcken Halleluja! Vi har hot om störningar i hemresan p.g.a. pilotstrejk på Lufthansa. Men det har varit förvarning om den före 1 april. Vi kanske får information nu kl 13:00. Jodå, det kom information. Piloterna på Lufthansa har inlett en punktstrejk, som får till följd att vi skall ge oss iväg från hotellet före 03:00. Flyget från Neapel lyfter 06:30 med destination München, där vi skall vara 08:15. Vidare mot Arlanda 12:00, med ankomst 14:10. Det betyder att vi får en ledig eftermiddag i Arlanda stad eller så. Vad vi vet nu, kommer vi till Luleå onsdag 13:30. Nu har det kommit nya besked. Vi skall väckas 02:30, för att vara vid bussen 03:30. Det är inte klart när vi får flyga från Neapel och därför krävs det att vi finns på flygplatsen före 06:00. Vi åt sista trerättersmiddagen tillsammans med Gunnar och Aino Larsson. Som ersättning för frukosten, som vi inte skulle hinna äta före avresan, fick vi en påse med macka, bulle, kaka dryck och äpple till var och en. Nu var väskorna packade och väckaren ställd.

Onsdag 2 april. Gun-Britt vaknade vid ettiden. Hon hade nog legat ”på åhoga”. Hon var i farten och påklädd innan väckningen kom igång. Vi mumsade litet från vårt paket och sedan var vi klara. G-B var klar med sina bestyr, väskor och ryggsäckar hade hon utanför dörren innan jag var klar att börja bära. Det är en skillnad i vår läggning. Hon vill vara på hållplatsen innan bussen kommer, jag vill vara där då bussen kommer. När bussen kom, blev det lite körigt för chauffören. Bussen var avsedd för 36 passagerare och vi hade med oss ett par från ett tyskt sällskap. De hade av någon anledning blivit akterseglade och därför fått löfte att åka med oss till flygplatsen. Vi blev alltså 37, som skulle med. Det gick bra, Ulla Dieden, vår reseledare fick sitta på durken. Väskorna rymdes inte i bagageutrymmet, så föraren stuvade bakre utgången full och dessutom fick två väskor stå i gången. Sedan bar det iväg. På Sorrentos trånga gator var det stilla, alla Fiat 500 stod snällt parkerade vid väggar och murar, så det var fritt fram. Vi kom fram till Aeroporto Internazionale di Napoli före 06:00. Vi checkade in och gick genom säkerhetskontrollen. Sedan började väntan, men det var fina soffor att vänta på och många passade på att ta igen lite av nattsömnen. Av Lufthansa fick vi vid incheckningen en ”voucher” på €10:-, som vi kunde använda i en servering på flygplatsen. Det gav oss två varma mackor, två bröd och kaffe/the. Vi behövde inte svälta. 11:50 fick vi gå ombord på vår första flygning, med destination München. Vi kom alltså iväg ungefär den tid som var planerad i våra ursprungliga resehandlingar. På Flughafen München Franz Josef Strauss, fick vi vänta till 15:35, när vi fortsatte mot Arlanda. På den resan bjöds det på två rejäla mackor och en öl/the. Vi landade på Arlanda före 18:00. Ulf och Anette mötte och vi åkte till hotellet, där vi åt middag tillsammans.

Torsdag 3 april. Frukost på Radisson Blu och sedan tog vi transitbussen till Terminal 4. Avgång 12:10 enligt plan och 13:30 var vi framme. Väskorna var på bandet när vi kom ner till det. Sedan ringde vi Conny, som hämtade oss och skjutsade oss hem till dörren. Monica hade handlat, så det fanns mat i kylen. Slut på en fantastisk resa. 19:30 var jag på Kettlebellpass med Jens. Det var också ganska skönt.

Måndag 31 mars.

Måndag 31 mars. Frukost med Kerstin och Peter Marinko. 07:45 åkte vi med buss till ”Taverna pento Yogurteria” och Buffelgård, som drivs av Flavia Bergman och hennes man. Vi fick komma in i deras mejeri, där de tillverkar Mozzarella di bufflo. De har hantverksmässig hantering av osten, vilket var intressant att se hur det går till. Vi blev inbjudna till familjens hus, där de serverade en lätt lunch. De hade dukat ett buffébord med färsk och rökt Mozzarella, Riccotta, sallad, bröd och vin. Vi lyfte ut bord och stolar på gården och fick sitta i solen och njuta av läckerheterna. Sedan var det dags att bekanta sig med bufflarna. De har 600 bufflar i olika åldrar. De mjölkas två gånger per dygn och mjölken körs direkt till mejeriet. Det är vattenbufflar, liknande de man kan se på bilder från Sydostasien, men har funnits så länge i Italien, att de är en egen ras. Trivsamma och nyfikna stora kossor. Efter buffelbesöket, åkte vi till Paestum, en antik stad och världsarv vid Salernobukten. Landskapet kring Paestum är mycket flackt i jämförelse med hur det är här på Sorrentohalvön. Staden härrör från 500-talet f.kr. Flavia guidade oss, först i museet och sedan ute bland fornlämningarna. Där stå tre ståtliga tempelruiner. Sedan var det dags för hemfärd, en busstur på 7,4 mil och efter den en trerättersmiddag – som vanligt. Vi satt tillsammans med Bengt och Berit.
 
 

Söndag 30 mars

Söndag 30 mars. Frukost med Kerstin och Peter Marinko och Henrik Dieden. Sedan åkte vi ner till sta´n med tiobussen och strosade omkring i solskenet. Vi träffade Bengt och Berit två gånger och satt på en servering tillsammans med dem. Vi drack ett glas färskpressad Lemon för mig, Orange för Gun-Britt. Om man beställer Lemon, får man två påsar socker, men jag föredrar den utan. Den är mer läskande så. På eftermiddagen gick jag ned till hamnen, där det ligger fiskebåtar, bara för att ha varit där och för det fyspass det innebär. På väg upp från hamnen, gick jag inte genom tunneln, utan tog trappen som fanns vid tunnelmynningen. När jag kom högst upp, fanns där en grind, men den var olåst, så jag gick in. Det visade sig vara en campingplats jag kommit till. Jag passade på att använda toaletten där. Tänk att man kommer på idén att anlägga en camping på den här platsen. Nog skulle jag kanske kunna baxa in vår 4,5 meters vagn här, men knappast någon så mycket större. När jag kom upp till hotellet, satt Gun-Britt i lobbyn med Britt-Marie Ingblad och Karl-Axel Olsson. Jag köpte en ”Cocktail SPRITZ Veneziano”, som vi delade. Nu är den prövad också. Middag tillsammans med Kerstin och Börje Olsson
 
Titta vad som står på skylten!Söndagsidyll i Sorrento
 
 

Lördag 29 mars.

Lördag 29 mars. Frukost med Jozsef, Bengt och Berit. Vi åkte buss till Nerano, där bussen gick nästan ner till stranden. Vi kunde promenera på en vandringsstig en bra bit längs stranden. Efter promenaden åt vi en lätt lunch. En pastarätt med havets läckerheter, en flaska vitt vin och servitören lyckades också sälja en Citronbakelse, som vi delade och en kopp kaffelatte. Efter det hann vi strosa i det sommarsoliga vädret, innan det var dags att sätta sig i bussen för hemfärd. Middag med Jens och Karin Wickberg.

Fredag 28 mars.

Fredag 28 mars. Den här dagen, var det planerat ett besök på en Vingård – familjeägd på Vesuvius sluttningar. Alla familjemedlemmarna är verksamma och bidrar med sina kunskaper. Jordmånen är utmärkt för odling på vulkansluttningar och solen ger den värme druvorna behöver för att mogna. Vi skulle ha smakat deras viner och njutit av den vackra gårdsmiljön, men det var för få anmälda, så vi blev blåsta på det hela. I stället har vi promenerat i grannskapet och på eftermiddagen var vi ned och promenerade en stund i Sorrento. Vi handlade yoghurt och var in i foajén hos en bank, som har sina uttagsautomater inomhus och tog ut lite påfyllning i kassan. Middag tillsammans med Gunnar, Aino, Bengt och Berit.

Monark Trekking.

Mejlade och ringde min lillasyster, som fyller år i dag. Gun-Britt har renbäddat åt oss och kört tvättmaskinen, ett par omgångar.Jag har väl inte varit så duktig. Jag satte in en annons på Blocket där jag bjöd ut min gamla cykel. Den är såld nu. Det var dags för Kettlebell, ett pass på 30 min. med Hanna och efter det ett 40 min. Challenge med Linda. Gun-Britt har också varit på Actic, men hon gick dit efter mig och kom hem före. Ja, cykeln, jag begärde och fick 500:- för den. En tjej, eller skall man säga dam, som jobbar i Luleå behövde en andracykel att ha där. Hon gjorde en bra affär och jag är nöjd.

Torsdag 27 mars


Torsdag 27 mars. Frukost med Kerstin och Börje Olsson. 07:45 åkte vi i hällande regn ner till piren, där vi gick ombord på ”flygbåten”, som skulle föra oss ut till Capri/Anacapri. Det var lite gung på utresan. Vi blev transporterade med buss upp till Axel Munthes San Michele på Anacapri. Det lär finnas 770 trappsteg, att gå för den som så önskar. Trots det ostadiga vädret, skurar med jämna mellanrum, var det intressant att se det berömda huset. Efter rundvandring där, bussades vi till den by som heter Capri och är huvudort på ön. Det är där de flesta människorna bor. Vår reseledare, Ulla Dieden, guidade oss runt i byn och hade massor med historisk fakta att förmedla. Vädret den här dagen var sådant, att tanken osökt kom in på senhöst hemma. Middagen åt vi tillsammans med Ingvar Claesson och Marianne Hugosson. Det serverades något som jag bara har hört talas om – Kabeljo. Men gott var det också.

Onsdag 26 mars.

Onsdag 26 mars. Inget program, vi åt frukost med Ingrid Grip, Britt-Marie Ingblad och Jozef Olasz. Vi åkte ner till Sorrento med nio-bussen. Vi gick omkring i gamla sta´n och kom så vi såg nerfarten till hamnen. Det var soligt och skönt och vi satt en stund på en bänk, innan vi gick mot hållplatsen. Bussen kom just då från hotellet, så vi fick komma ombord och åka med till vändplatsen. Vi åt lite yoghurt, kex och frukt till lunch. Därefter gick jag återigen ner på sta´n. Det fattades lite ansträngning för min del. Jag gick ända ner till piren, varifrån båten till Capri skall gå. Det finns trappor, så det går ganska bra att ta sig både ner och upp. Men så kom det ett rejält regn. Jag var in i affären och köpte en godispåse. Då fick jag också en plastkasse att svepa om kameran. Jag gav mig iväg i regnet, men efter en stund upptäckte jag att hörapparaten blev galen. Den tycker inte om regn och fick också komma in i påsen. När jag kom tillbaka till hotellet, var jag ganska blöt. Det blir mycket vattensprut och forsande, eftersom allt är så brant. Innan vi gick till middagen, samlades vi några i lobbyn och lyssnade till Bengt och Berit Olausson, som berättade om sin son och hans fru, som är från Filipinerna. De kom i vägen för den stora tyfonen som drabbade Filipinerna under julhelgen. Hela familjen klarade sig undan med livet i behåll, men det blev stora problem att få någonstans att bo. Tyfoner är inte ovanliga i dessa trakter, men den här var något utöver det vanliga. Många miste livet och förödelsen var på många ställen total.
 
 

Tisdag 25 mars.

 

Tisdag 25 mars. Våffeldagen, i Sverige, men inte för oss. Vi åt frukost med Kerstin och Karl-Erik Olsson. Klockan elva var det samling vid bussen för färd mot Herculanum, en stad som liksom Pompeji, begravdes vid Vesuvius utbrott hösten 79 e.kr. Tarja guidade oss i en stad där Romarrikets aristokrater bodde. Detta var en rikemans stad, där det lyxiga livet levdes av förmögna Romare. Herculanum drabbades inte av nedfallande aska och pimpsten, som Pompeji, utan begravdes av en kraftig störtflod av het vulkanisk lera. Av värmen i denna sörja förbrändes allt organiskt material. På de skelett som hittats, är skallarna spräckta, vilket tyder på att hjärnan kokat av hettan. Den del av Herculanum som utgrävts är till ytan bara en tiondel av Pompejis. Men man tror att stor del av staden är begravd under de vulkaniska massorna och dessutom bebyggd av nutida bostäder ovanpå. Dagen avslutades, som vanligt, med en trerätters middag här på hotellet. Vi satt tillsammans med Lisen Karling och Kerstin Rittmark Talje .


Söndag 23 mars.och Måndag 24 mars.

Söndag 23 mars. Vi åt frukost med Jens och Karin Wickberg, Malmö. Resten av dagen tog vi det lugnt. Det blir faktiskt ganska tröttande att få vara med om såhär mycket äventyr.

Måndag 24 mars. Vi åt frukost tillsammans med Bengt och Berit Olausson. Vi åkte med buss till bussterminalen, där vi fick byta till en liten minibuss, som är så smal att den kan köras i de smala gatorna upp till Familjen Esposito:s gård på Via Campanjano 16, Sorrento. Där fick vi inblick i hur en italiensk familj lever, vad de odlar, hur de förädlar sina produkter och säljer dem. I det här fallet rör det sig om citroner. Av citronernas skal gör man Limoncello, en god citronlikör. Av fruktköttet tillverkar man marmelad. Besöket avslutades med en middag i familjens kök. Först serverades en tallrik med fyra små smakprover: en Crostini med tomatröra, Mozzarella, Egenodlad blomkål och morötter. Huvudrätten var en pastarätt med tomatsås. Därpå serverades zucchini, tillredd med mozzarella och gräddad i ugn. Sist serverades dessert bestående av två små krämfyllda bröd med vispgrädde. Hembakat bröd med egenproducerad olivolja och gårdens eget vin. Vi bjöds även på smakprov av gårdens Limoncello. Samma små bussar hämtade oss tillbaka till bussterminalen.


Fredagsgäster.

Gun-Britt har jobbat hela dagen, förutom att hon har börjat förberedelser tidigt i veckan. Vi hade bjudit pensionärsgänget Beda & Bore, Bruno & Elisabet, Tore & Clary och Valter & Mimmi. Som förrätt Sillbricka med kokt mandelpotatis, gravlax och ägghalvor med kaviargrädde toppade med en klick rom. En bit Entrecote i stekpåse, Rödlöksmarinerad kycklingbröstfile, ugnsstekt i sin marinad med potatisgratäng. till dessert, Ris á la Malta med egenodlad hallonsylt. Kaffe med en bit 70% cocoa. Vi visade bilder fån Italien och sedan ville gästerna se Let´s Dance. Till det sena kaffet serverade Gun-Britt en smarrig gräddtårta, garnerad med styckfrysta hallon. Det blev en fin långfredagsträff. Alla tycktes nöjda. tack för allt!


Lekparken och inne.

I dag fick vi besök av Isla och Liam. Deras mamma skulle ut på sta´n för köpa sportskor, Vi började med att gå ut på lekparken.


Lördag 22 mars.

Lördag 22 mars. Frukost med Aino och Gunnar Larsson från Ystad. Vi åkte med hotellbussen ner till järnvägsstationen. Vi åkte med det smalspåriga*) lokaltåget till Ercolano, där vi fick åka med en buss upp på Vesuvius sluttning. Från den plats där bussen stannade, lämnade jag Gun-Britt med sitt lunchpaket och gick med de övriga upp till kratern. Det är mäktigt att titta ner i kratern och den storslagna utsikten över Neapeltrakten. Allt är så storslaget, att man blir andlös. När vi åkte med hotellbussen hem igen, stannade föraren bussen och gick ut till en blomsterförsäljare och köpte blommor, som han sedan gav till var och en av oss. (Fresia)
På kvällen var 17 personer, efter förslag av Bengt och Berit Olausson, ner till Sorrento på ”Tavern Allegra” Ristorante- bar där det serverades god mat och levande musik. Det var personalen som stod för den musikaliska underhållningen. När vi lämnade stället, fick damerna varsin ros av ägaren. Det blev lagom att åka hem med 22:30-bussen.

*)Spårvidden är 950 mm i Neapelområdet, på Sardinien och Eritrea.

 

Fredag 21 mars.

 
 
Fredag 21 mars. Frukost och direkt efteråt var vi på väg med buss till Pompeji, där Tarja mötte oss. Hon tog oss med på en rejäl rundvandring i den stora staden. Hon gav oss en god inblick i vad den stora katastrofen år 79 e.kr. innebar. Jag går inte in på den beskrivningen här.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Pompeji
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag 20 mars.

Torsdag 20 mars. Jag var ned till CONAD och handlade the, yoghurt, päron och plastskedar. Vi låg och solade en stund på hotellets terrass. Jag simmade tvärs över den mindre delen av poolen. Vattnets temperatur styrs bara av lufttemperaturen. Vi åkte ner till Sorrento med hotellbussen och strosade en stund. På ett apotek köpte vi en elastisk binda till Gun-Britts fotled. Typiska fönstergaller på vägen ned till Sorrento. Trafiken skördar sina offer. Italienska språket har sina uttryck. Gun-Britt vid ett blomsterarrangemang vid torget.

SPF-Rönnens långresa.

I dag har SPF-Rönnens Resekommitté haft träff hemma hos Gunn Bergdahl och Torsten Israelsson. Nu handlar det om att få resenärer till årets långresa, som skall gå från Piteå till Nice-Arles-Barcelona. Resan startar 1 oktober, men vill du vara med, skall du anmäla dig senast 2 maj. till 0911-24 02 47 eller 070-630 35 97. "Först till kvarn" gäller.

Onsdag 19 mars.

Onsdag 19 mars. Frukost. Sedan gemensam (de flesta) färd med buss via Postiano till Amalfi. Där var vi i katedralen, tillägnad Aposteln Andreas, som blev korsfäst på ett kors, orienterat som ett X, Andreaskorset. Han står staty på torget framför den stora trappan (59 steg), som leder upp till bronsporten, som leder in i katedralen. Där finns en forntida begravningsplats för adelsmän i Amalfi, Paradiskyrkogården. Den är omgiven av kolonner i Morisk stil. Där finns mycket annat vackert att se, som tar för lång tid att beskriva.
Vi åkte även ut med en båt, för att kunna betrakta Amalfi från sjösidan. Vi såg bl.a. Sophia Lorens villa, som ligger inbäddad i grönska alldeles intill havet. Efter sjöturen, tog bussen oss till Ravello. Där besökte vi ”Villa Rufolo”, ett medeltida slott, där det pågår renovering av ett torn. Planteringar pågår (vi är ju bara i mars) och nu slår grönskan ut. På hemvägen därifrån, valde chauffören att köra en längre, men bekvämare väg. Vi kom ut på motorvägen A3 mot Neapel och vidare till Sorrento. Middag på hotellet vi delade bord med Lisen Karling och Kerstin Rittmark Talje.

Sågspån och vatten.

Efter melodikrysset, åkte vi till Svensbyn. Monica meddelade att lunch serverades efter 11:00. Jag pratade med Uffe och Arnold under vägen. Jag har en handsfreemanick, som hänger på örat.
Patrik och Mathias jobbade med soffor till sina grillplatser. Nu bjöds det på lunch. Barnen håller oss sysselsatta tidvis, med de leker tillsammans väldigt bra. Nu var det sågspån och vatten, som man kan göra fantastiska anrättningar av. Jag hjälpte Conny att trava ved i häckar, som han gjort av armeringsjärn. Veden har stått stackad utomhus för torkning.
 
 

Tisdag 18 mars.

Tisdag 18 mars. Frukost. Jag åkte med hotellbussen 09:00, köpte biljetter till Temini och åkte dit tillsammans med Ulla Dieden, Ingrid Grip, Kerstin och Peter Marinko. Gun-Britt stannade hemma på hotellet den dagen. Vi promenerade brant nedåt på varierande underlag, mot Punta Campanella. Det är den udde på Sorrentohalvön, där man är så nära Capri man kan komma på fastlandet. Där står en fyr och någon gammal försvarsanläggning. Jag skulle kalla det Kastell. När man är där längst ut, är det fortfarande 50, ja kanske 100 meter ner till havsytan. När vi kom upp till Termini köpte jag en portion Mozarella med tomater och en kall öl. Till middagen satt vi tillsammans med Britt-Marie Ingblad och Lucija Lindgren.

Måndag 17 mars.

Måndag 17 mars. Frukost, därefter satt vi med datorn och Google maps. 10:30 åkte vi till stan. Vi var på turistbyrån och fick beskrivning på hur man åker med buss till Termini och Nerano för att ev. promenera ut till Punta della Campanella. Vi sökte rätt på en Bankomat och en hemelektronikaffär, där jag köpte ett par hörsnäckor. Åkte hem 11:30, sedan promenerade vi bland citronerna söder om hotellet.

Presentera SPF:s valmanifest...

Nu är vi i gängorna igen. Väckning 05:00, jag cyklade till IndoorWalking med Carro kl 06:10. sedan har jag suttit vid datorn och försökt ordna bilder till dagboksutdragen, som jag förhoppningsvis skall kunna presentera här i bloggen. Men så ringde Karl-Erik Björkén och meddelade att han inte kan komma till medlemsmötet på torsdag. Han skulle egentligen i egenskap av föreningens nye ordförande, hälsa gästerna välkomna och dessutom presentera SPF:s valmanifest och även presentera sig själv för medlemmarna. Nu blir det i stället vice ordförande, som får fixa presentationerna och vem är det då? Vi fick en promenad på drygt 30 minuter i det fina vårvädret. Folke ringde och bjöd mig på middag och Gun-Britt avtalade med Elina att få komma på besök i Höglandsnäs. Så blev det, jag cyklade till sta´n och G-B tog bilen. Hon handlade hos ICA-Bergsviken innan hon åkte vidare till Elina, Isla och Liam. De hade haft så trevligt, att G-B kom hem senare än mig.

Söndag 16 mars.

Frukost och sedan avresa 08:15 mot Neapel. Vår svensktalande guide Tarja, mötte utanför Arkeologiska museet. Vi var där inne i två timmar. Lunch och sedan guidad stadsvandring i den gamla staden. Därefter en sightseeingtur med bussen innan vi vände hemåt. Middag på hotellet, sedan somnade vi ganska snabbt.

Lördag 15 mars.

Lördag 15 mars. Frukost. Vi löste Melodikrysset och jag ringde till Vera och sedan till Ulf. Han kan man ringa till via Viber utan att det kostar något, men då blir det lite bluddrig emellanåt. Gun-Britt och jag gick stigen ner till staden. Det är också brant, så vi nöjde oss med halva vägen. Efteråt gjorde jag en egen tur, då gick jag ända ner till affären och handlade frukt och vatten. Gun-Britt på väg ner till... Sorrento. Den lilla fiskehamnen En liten grön ödla. Sådana finns det gott om.

Fredag 14 mars.

Fredag 14 mars. Frukost, sedan åkte vi med hotellbussen till Sorrento busstation, där vi köpte biljetter t.o.r. Positano €5,60 för oss två. Färden går på MYCKET SLINGRIGA vägar tvärs över Sorrentohalvön. När vi steg av bussen, skulle vi ta oss ned till stranden, antingen längs den slingrande vägen/gatan eller via oändliga trappor mellan husen. Avståndet till stranden var kanske 150 m i horisontalled och minst lika mycket i vertikalled. Det kändes som tusen trappsteg. Väl nere åt vi en lunchpizza och strosade en stund på strandpromenaden. Sedan var det dags att planera återtåget. Skulle vi ta trapporna eller gå längs den slingrande gatan? Vi gick trapporna tills vi korsade gatan, sedan följde vi den upp till busshållplatsen. Puh! Så småningom kom bussen och skjutsade oss ända fram till hotellentrén. Jag gick stigen ner till centrum och köpte vatten och frukt. Den promenaden var också ganska mycket i vertikalled. Jag gick upp med bördan på femton minuter, men då var det nödvändigt att duscha. Middag på hotellet, trerätters, först Ravioli med strimlad skinka. Huvudrätt, Grillad Svärdfisk och sedan dessert, som bestod av tre val. Jordgubbssorbet, chokladbakelse eller en annan smarrig och kladdig kaka. Till det skulle en kopp kaffe ha smakat utmärkt, men det serveras kaffe bara till frukosten. Somnade ovaggad. Det är lika långt i vertikalled som i horisoontalled.d.v.s. många trappsteg. För att komma ner till stranden. Här har vi närmat oss.. Här är Jozsef Olasz och Gun-Britt nere. Såhär ser staden Postiano ut, nerifrån.

Torsdag 13 mars.

Torsdag 13 mars. Frukost, sedan tog vi en promenad upp till Citronodlingarna. Där jobbade ett gäng karlar med gräsröjare och röjde ogräs bland träden. Glada och pratsamma, man kan kommunicera på den bristfälliga engelska vi behärskar. Hela gruppen åkte gemensamt med hotellbussen ned till centrala Sorrento, där vi promenerade med Ulla. När det var lunchdags, delade vi en Pizza Margerita och varsin 41cl öl. Efter lunchen var det mera stadsvandring, innan vi åter tog bussen hem till hotellet. Då var det skönt att sträcka ut sig på sängen och sova en stund. 18:00 var det samling med bubbelvin och snacks. Ulla informerade om kommande utflykter mm. Middag på hotellet.

Onsdag 12 mars.

Onsdag 12 mars. Frukost på Radisson Blu är svårslagen. Inloggningen på Terminal 5 gick utan problem. Vi förstod att bland resenärerna vid Gaten var det de, som hade samma resmål som oss. I München träffade vi vår reseledare, Ulla Dieden och medresenärerna från Malmö och Göteborg. Från Gaten blev vi bussade ut till planet. Så gick färden vidare till Neapel. Snart var vi där och fick gå ombord på bussen som skulle föra oss till Sorrento och Grand Hotel Aminta. Vi fick plats längst fram i bussen, det uppskattade jag, då kan jag följa med i trafiken. Till en början var det trefilig motorväg, men Italienarna har en speciell trafikkulltur och det är gott om Fiat 500 och liknande. Bussföraren har min beundran, men ännu mer när vi kom mot Sorrento. Då gäller det att hålla tungan i rätt mun. Det är smala gator och många Fiat.

Tisdag 11 mars.

Tisdag 11 mars. Vi börjar dagen med fasta, en halv banan och en kopp the. Jag klädde mig i kostym och åkte till Öjeby kyrka. Kören skulle samlas 12:00. Vi skulle sjunga på Kjell Danielssons jordfästning 13:00. Rune fyller 63 i dag så jag ringde och grattade. Senare, när det närmade sig avresa, körde det ihop sig. Bo hade det körigt på jobbet och svårt att komma ifrån. Det blev Monica som fick stå för transporten. Vi åkte i hennes bil, jag körde till Luleå Airport. Flygresan gick enligt plan och med lite hjälp hittade vi hållplatsen för transferbussen till Radisson Blu på Kabinvägen 3. Rummet var toppen med sköna sängar.

RSS 2.0